Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een “permanente” ontharingsmethode dat elk haartje afzonderlijk aanpakt. Het is een veelgebruikte methode voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing. Het voordeel van deze techniek is dat alle haarkleuren en haardiktes kunnen worden behandeld. Met een dun steriel wegwerpnaaldje wordt er langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. Daarna wordt er in het haarzakje een stroomstootje gegeven, waardoor de haarpapil wordt vernietigd. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei. Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld, geldt er voor teruggroei het volgende:

• diep, stug haar: 5 tot 6 weken

• normaal, medium haar: 6 tot 9 weken

• ondiep, dun (vlas) haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien, laat u dus niet verontrusten. Haren groeien in drie verschillende fases. Haren die in de in de anagene (groei) fase zitten kunnen vernietigd worden. Zitten de haren in de katagene (overgangsfase) of telogene (rust) fase dan kunnen ze niet behandeld worden. Lange en regelmatige behandeltrajecten zijn vaak nodig om het gewenste resultaat te krijgen. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate u bezig bent. Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd. Als het gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zult u toch na enkele weken of maanden nog eens terug moeten komen om de zgn. rusthaartjes te laten verwijderen.

Schoonheidssalon Karin Hoogendoorn is een gecertificeerd instituut voor elektrische ontharing. Dat betekent dat in een aantal gevallen de behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij.